Noniin, asiat tärkeysjärjestykseen! En näe mitään muuta mahdollisuutta uuden blogini ensimmäiseksi postaukseksi kuin joka viikko instagramin puolella vilahtelevat maailman parhaat suklaakeksit! Oon totaalisen koukussa näihin ja odotan perjantaita aina kuin kuuta nousevaa, koska silloin saan tehdä itselleni uuden satsin keksejä! Vielä kuukausi sitten tein näitä pitkin viikkoa ja aloin huolestua itsestäni, kun elämä pyöri vaan keksien ympärillä. Laitan nyt silti vahingon kiertämään, koska ig:n puolella näiden perään on kyselty paljon! Alkuperäinen ohje on täältä.

Maailman parhaat suklaakeksit:
Noin 15 kpl
150 g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
100 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
- Sekoita yhteen sokeri ja sulatettu voi.
- Lisää seokseen leivinjauhe ja vaniliinisokeri.
- Sekoita hyvin. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja sekoita aina välissä.
- Lisää kanamuna ja paloittele suklaasta sopivan kokoisia hippuja.
- Lisää taikinaan.
Yhdelle pellille mahtuu noin kymmenen suklaakeksiä
Nosta taikinasta ruokalusikallisen verran taikinaa ja aseta pellille. Mitä nätimpiä keksejä haluat, sitä enemmän suosittelen pyörittelemään taikinaa sileäksi. Paina taikinapalluraa kevyesti päältä lusikalla niin, että se leviää hieman.
Huomioi, että yhdelle pellille mahtuu noin 10 keksiä kerrallaan! Tämä on viestien perusteella ollut yleinen ongelma, koska keksit leviävät ja vartin päästä pellillä onkin yksi massiivinen keksilevy!
Keksien paistoaika riippuu paljon uunista
Paista 175 asteessa 17 minuuttia. Ei kiertoilmaa! Edit: woah, tää onki ihan täysin uunista kiinni! Sopiva aika on ollut kaikkea 12 ja 20 minuutin väliltä!

Kokemukseni vahvalla rintaäänellä voin kertoa, että ohjeista ei voi poiketa lainkaan. Tein varmasti viidet keksit ennen kun tajusin, että minulla oli kiertoilma päällä uunissa. Sitten kun otin sen pois päältä tuntui, että keksit jäivät hieman raaoiksi 15 minuutissa, mutta parin minuutin lisäyksellä kekseistä tuli rapsakoita päältä, mutta pehmeitä sisältä! NAM!
Edit: aina ennen kun syöt keksejä, lämmitä niitä noin 15 sekuntia niin ne ovat taas kuin uunista tulleita! ?
Herkullisia hetkiä!
Pitääkö voi/margariini sulattaa?
kyllä ! <3 lisään sen tuonne!
Mää tein näitä ja painoin vissiin lusikalla liikaa kun tuli ihan ohkasia ja todella isoja. Onko kuvaa millasia nää on ennen uuniin laittoa?
Voih ei oo ? mutta aika kevyesti tosiaan pitää painaa, vaan että ei olis iha kukkurallisia ?
Alkuperäisessä ohjeessa vatkataan pehmeä voi ja sokeri. Tässä ohjeessa sekoitetaan voisula ja sokeri. Onko tosiaan näin?
Voi on semmonen semi pehmeä, osaksi sula ja osaksi pehmeä ??