Arvatkaa mitä? Oon vihdoin saanut kirjani valmiiksi! Kyseessä on siis e-kirja, joka sisältää 5(+1) arkikasvisruokareseptiä helpoin – mutta tarkoin – ohjein! Vege is the new black!

Osta kirja täältä!
Miksi kasvisruokakirja?
Pavut lähinnä ällötti ja soijarouheen paistaminen kuulosti ydinfysiikalta.

Voin kertoa, että en olisi kuuna päivänä uskonut, että minä kirjoitan vegereseptikirjan! En ollut kaksi vuotta sitten koskenutkaan tofuun enkä ollut koskaan kuullutkaan linsseistä! Pavut lähinnä ällötti ja soijarouheen paistaminen kuulosti ydinfysiikalta. Näistä lähtökohdista huolimatta, ollaan nyt koko perhe syöty arkena kahden vuoden ajan 99%:sti kasvisruokia. Juuri yllämainittujen syiden takia päätin kirjoittaa kirjan. Niille kaikille Sariannoille 2v sitten, joille koko kasvisruokien maailma kuulostaa vaikealta ja oudolta.

Kirjan voit ostaa SNBkaupastani.
Miten vegeilyni alkoi?
Soijarouheen paistaminen tosin ei onnistunut ekalla, eikä tokalla, eikä varmaan vielä viidennelläkään kerralla! Siksi halusin laittaa kirjaani ohjeet senkin valmistukseen.
Muistan, kun useammat vegetutut kehottivat aloittamaan kasvisruokien syönnin samoista ruuista kuin muutenkin, mutta korvaamalla lihan jollain vegevaihtoehdolla. Kokeilin kepillä jäätä makaronilaatikon muodossa: vaihdoin jauhelihan soijarouheeseen. Pelkäsin, että soijasta maistuu pelto läpi (!?), joten turvauduin lihaliemikuutioon. Uskon, että se oli aika ratkaiseva temppu onnistumisen kannalta. En huomannut minkäänlaista eroa lihaversioon. Soijarouheen paistaminen tosin ei onnistunut ekalla, eikä tokalla, eikä varmaan vielä viidennelläkään kerralla! Siksi halusin laittaa kirjaani ohjeet senkin valmistukseen. Aivan, kuten itse olisin toivonut aikoinaan.

Soijamakaronilaatikon jälkeen kokeilin tofua. Olen lapsesta asti syönyt äitini bravuuria – kanariisilaatikkoa – ja kaipasin sille korviketta. Tein laatikon tismalleen samoin kuin aiemminkin, mutta kanan korvasin tofulla. No, tofun oikein valmistuskin vei useamman kerran (mikä ihmeen tofun kuivatus?!?!), mutta lopulta oikea versio löytyi. Tähänkin reseptiin löytyy tarkkaakin tarkemmat ohjeet kirjastani.

Näiden reseptien jälkeen uskalsin siirtyä linsseihin ja linssipihvit (nykyään laiskuuteni takia linssiMUREKE) ovatkin valikoivasti syövän tyttäreni suurin herkku. Hän voisi valehtelematta syödä yksin koko murekkeen! Tästäkös minä äitinä pidän: lapsen valikoiva syöminen on raastavaa.

Loput reseptit kirjastani
Kelle kirja sopii parhaiten?
Vaikka et olisi KOSKAAN ennen tehnyt MITÄÄN kasvisruokaa, kirjan ruuat osaat tehdä tarkkojen reseptien ansiosta.
Vaikka kirja sisältää reseptejä, se ei varsinaisesti ole reseptikirja. Tajusin sen vasta jälkeenpäin, kun mietin opukselle hintaa. Vege is the new black on matalan kynnyksen askel kasvisruokien lisäämiseen arjessa. Vaikka et olisi KOSKAAN ennen tehnyt MITÄÄN kasvisruokaa, kirjan ruuat osaat tehdä tarkkojen reseptien ansiosta. Kirja on siis täydellinen sinulle, joka olet kiinnostunut vegemössöistä ajatuksen tasolla, mutta käytäntö tuntuu liian haastavalta. Kaikki kirjan ruuat on testattu seka- ja kasvissyöjillä ja jokainen on onnistunut valmistuksessa! Puhumattakaan siitä, että myös arvovaltainen lapsiraati ovat tykänneet! Sen näkee herkästi siitä, jos lapsi ottaa ruokaa lisää ja näinkin on käynyt!

Mistä saan kirjan ostettua?
Kirjan voit ostaa verkkokaupastani eli täältä SNBkaupasta. Hinta on nyt ensimmäisen viikon 28.7-4.8. early bird-hinnalla 11,90 euroa (norm. 14,90e).
Olen kiitollinen kaikista palautteista, mitä annatte kirjasta ja sen sisällöstä! Jos kokeilette ruokia ja jaatte niitä esimerkiksi instagramissa, tägätkää minut @sariannasitnb julkaisuihin, jotta näen ne <3 Herkullisia hetkiä!
Kirjan ja postauksen kuvat: Jonna N. Photography
Taitto: Pava Grafia (@pavagrafia)
Oikoluku: Emma Lahdensuu (@minimalistiaiti)
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.