Vuosi 2019 oli monella tavalla merkityksellinen perheellemme ja suurin yksittäinen tapahtuma oli tietenkin perheen pikkuveljen syntymä <3 Lisäksi ihana esikoisemme täytti jo kaksi vuotta ja aloitti päiväkotitaipaleen. Mutta miltä vuosi näytti Shitty is the new blackin osalta?
Tänä vuonna aloitin myös SITNB-podcastin ja sen ensimmäisen jakson voit kuunnella alta:
Blogissani on ollut uniikkeja kävijöitä vuoden aikana lähes 152 000 kappaletta! Postauksia on luettu melkein 575 000 kertaa eli yli puoli miljoonaa kertaa! Huh!
97% lukijoista on Suomesta, toiseksi eniten USA:sta ja kolmanneksi eniten Briteistä. Lähes 50%:ia lukijoista on Helsingistä, mikä ei sinänsä yllätä – Onhan Helsinki niin paljon isompi kaupunki verrattuna muuhun Suomeen! Tampereelta lukijoita on tullut 2. eniten ja hyvänä kolmosena on Turku. Lähes puolet lukijoistani on ikäluokaltaan 25-34-vuotiaita, mutta kaikista ikäluokista löytyy kävijöitä! Hei te kaikki! 🙂
Suosituimmat 10 postaustani vuodelta 2019:
Suosituin postaukseni on ollut Äitiyspakkauksesta 2019! Sitä on luettu lähes 20 000 kertaa!

Toiseksi suosituin tekstini oli Sannin tarina hänen tiestään aggressiivisen syövän kanssa. Tämä teksti on myös yksi omista “lemppareistani”. Kiitos Sanni vielä, että jaoit tarinasi <3 Tätä tekstiä on luettu lähes 17 000 kertaa.
Kolmantena listalla on postaus siitä, miten vatsani on palautunut synnytyksen jälkeen. Nää kuvat hieman nolottaa mua edelleen, mutta oon oppinu, että sellaset kuvat on nimenomaan syytä julkaista! Tai siis – rajansa toki kaikella! Tekstiä on luettu 12 000 kertaa.
Neljänneksi suosituin postaus on mielestäni aika yllättävä! Se on tekstini raskausmekostani, joka raskauskuvien myötä ei ollutkaan enää epäonnistumiseni symboli. Toisaalta olen hyvin otettu, että juuri tämä teksti on ollut näinkin luettu (=11 000 lukukertaa)!

Viidenneksi – ei niin yllättävästi – kipusi postaukseni siitä, miksi esikoiseni jatkaa päiväkodissa, vaikka itse olen vauvan kanssa kotona. Tämä aihe herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan. Itse en ole joutunut vieläkään katua päätöstäni. Tätä on luettu reilu 9200 kertaa.
Kuudentena listalla on isän synnytyskertomus, mikä on myös oma lempparini! Oli mielenkiintoista lukea isän näkemys tapahtuneesta. Tätä on luettu yhtä paljon, kuin aiemmin mainittua tekstiä.
Seitsemäntenä on oma lempparini, eli kuopukseni synnytyskertomus. Oon lukenut sen jo varmaan sata kertaa läpi ja voi että oon kiitollinen, että se on mulla täällä blogissa tallessa. Ja vielä niin tuoreeltaan! 🙂 Tätä myös on luettu saman verran kuin päiväkoti -postausta ja isän synnytyskertomusta eli noin 9200 kertaa.
Kahdeksanneksi suosituin postaus vuonna 2019 oli se, jossa kerroin raskaudestani eli Ei se ollutkaan noro, vaan raskaus! Tuosta postauksesta on lähes vuosi – uskomatonta! (9000 lukukertaa)
Yhdeksänneltä sijalta löytyy teksti ensimmäisestä liikelaskennastani (8400 lukukertaa), jonka jouduin tehdä ja kymmenentenä on urputukseni univelkojen tuplaantumisesta, kun mieheni on työreissussa (8300 lukua).
Kerroinkin jo pari omaa lemppariani, jotka olivat Sannin tarina ja synnytyskertomukseni, mutta kerron vielä muutaman lisää. Jostain syystä oon pidän viime vuoden hieman kantaa ottavista teksteistäni ja niitä onkin tullut kirjoiteltua yllättävän paljon. Julkaisin toukokuussa postauksen, jossa pohdin sitä, miksi kyyneleet nähdään niin usein heikkoutena? Tämä oli ehkä jonkin sortin läheiseni kuoleman läpikäymistä? Helmikuussa kirjoitin tekstin siitä, kun usein kehotetaan “nauttimaan elämästä ilman lasta”, mutta miltä tuo kehotus mahtaa lapsettomuudesta kärsivästä tuntua? Heti raskauden selvittyä aloin myös kirjoittaa päiväkirjamaisesti kännykkääni muistiinpanoja ja tässä postauksessa julkaisin niistä ison siivun samalla, kun pohdin olisiko kuopukseni syntymä korjaava kokemukseni.

Hauska huomata, kuinka synnytyksen lähestyessä, olen selkeästi alkanut kirjoittaa enemmän tekstejä, jotka liittyvät siihen. On pohdintaa puolison käyttäytymisestä raskaana olevaa kohtaan ja näkyi blogissa myös synnytyspelkoni.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.